bluetooth oortjes

De beste draadloze oordopjes: beste bluetooth oortjes 2023

De afgelopen tijd is er veel veranderd op het gebied van draadloze oordopjes. Over het algemeen is de accu van de draadloze oortjes verbeterd, het comfort is verhoogd en het geluid is beter dan ooit tevoren. 

Omdat er de laatste tijd zoveel veranderd is, kan het soms erg lastig zijn om al deze veranderingen en verbeteringen bij te houden. Daarom is deze lijst samengesteld van beste draadloze oordopjes om jou te helpen draadloze oordopjes te vinden die bij jou passen. Tijdens dit review van draadloze oordopjes wordt er naar meerdere aspecten gekeken. Er wordt onder andere gekeken naar comfort, noise canceling, geluidskwaliteit, bouwkwaliteit, accuduur, prijs en het uiterlijk. De oordopjes zullen een cijfer krijgen voor elk van deze categorieën, zodat je zelf een overwogen keuze kan maken. 

Er zullen verschillende beste draadloze oordopjes zijn in verschillende categorieën. Bijvoorbeeld de beste budget draadloze oordopjes of de beste draadloze oordopjes voor sporten.

Ben je opzoek naar goedkopere opties, bekijk dan onze goedkope draadloze oortjes lijst.

#1 Beste draadloze oordopjes: Sony WF-1000XM4

Wanneer je zoekt voor een paar draadloze oordopjes die op alle vlakken goed presteren en je niet gelimiteerd bent door je budget, dan zijn de Sony WF-1000XM4 oortjes de juiste keus voor jou. De Sony WF-1000XM4’s presteren op het gebied van geluidskwaliteit, noise canceling en accuduur als een van de allerbeste. Dit is ook niet voor niks, deze oordopjes kosten namelijk rond de € 200 in 2022, toen ze net uitkwamen was dit €270. De Sony oordopjes zijn een de beste op het gebied van geluidskwaliteit, dit komt door de LDAC technologie van Sony. LDAC is een audiocodering technologie voor bluetooth oordopjes en koptelefoons, waardoor muziek op nog hogere resolutie gestreamd kan worden. 

De accuduur van de draadloze oordopjes van Sony ligt rond de 9 uur zonder active noise canceling en 6 uur met. De Airpod Pro oordopjes, die in dezelfde prijscategorie vallen, gaan 4,5 uur mee.

De active noise canceling van de draadloze oordopjes van Sony is ook erg verbeterd ten opzichte van het vorige model. Door een nieuwe chip van Sony is het gelukt om nog meer frequenties succesvol te neutraliseren. Denk bijvoorbeeld aan constante geluiden van de trein of  hard pratende mensen. Helaas is niet alles aan deze draadloze oordopjes perfect. De bediening van de oordopjes valt weinig aan te veranderen en de bediening van de oortjes zelf gaat niet altijd even soepel.

Wij geven de Sony WF-1000XM4 oordopjes de volgende cijfers:

Comfort6Accuduur7
Noise canceling8Prijs5
Geluidskwaliteit8Uiterlijk6
Bouwkwaliteit7  

De Sony WF-1000XDe Sony WF-1000XM4 oordopjes hebben de volgende plus- en minpunten:

Pluspunten:Minpunten:
+ Uitstekend geluid– Prijs
+ Goede noise caneling-Beperkte bediening
+ Goede accuduur 

#2 Beste draadloze oordopjes: JBL Wave 300TWS

Wanneer je op zoek bent naar een stel draadloze oordopjes maar niet veel te besteden hebt, zijn de draadloze JBL Wave 300TWS een goede optie voor jou. De JBL Wave 300TWS oortjes hebben bijna alle features van de duurdere draadloze oortjes zonder te veel op de kwaliteit ervan in te hoeven leveren.

Het allergrootste verschil tussen de JBL Wave en de duurdere premium oordopjes is de active noise canceling, dit heeft de JBL Wave namelijk niet. De accuduur is ongeveer 6 uur en met de oplaad case nog een extra 20 uur erbij. De geluidskwaliteit is relatief goed, wanneer je dit vergelijkt met Airpod pro’s of de Sony WF-1000XM4 zal je zeker het verschil opmerken, maar het geluid is zuiver en blijft ook helder op hogere volumes. Over het algemeen is de geluidskwaliteit en accuduur voldoende en zeker voor de prijs. De JBL Wave 300TWS kosten namelijk tussen de €50 – €70. 

Wij geven de JBL Wave 300 TWS oordopjes de volgende cijfers:

Comfort6Accuduur6
Noise canceling0Prijs8
Geluidskwaliteit6,5Uiterlijk6
Bouwkwaliteit7  

De JBL Wave 300 TWS oordopjes hebben de volgende plus en minpunten:

Pluspunten:Minpunten:
+ Accuduur van 6 uur– Geen noise canceling
+ Relatief goedkoop 
+ Goed geluid 

#3 De beste draadloze oordopjes: Jabra Elite 4 Active

Wanneer je oortjes zoekt voor tijdens het sporten, wil je oortjes hebben die tegen een deukje kunnen, niet bang zijn voor een beetje water of zweet, comfortabel zitten en daarnaast ook nog mooi klinken. Als je al deze criteria bij elkaar gooit kom je uit bij de draadloze oortjes van Jabra, de Jabra Elite 4 Active. De Jabra Elite 4 Active  oordopjes zijn ook oordopjes die speciaal gemaakt zijn voor sporten.

Deze oortjes zijn erg stevig in elkaar gezet en hebben zelfs een IP57 stof en waterdichtheid rating, dit betekent dat ze licht tegen stof beschermen en ondergedompeld kunnen worden tot 1 meter diepte voor 30min lang. De Jabra Elite Active en de andere sport modellen van Jabra zijn een van de weinige oortjes die deze stof en waterdichtheidsrating hebben. Naast de superieure water en stofdichtheid zijn de Jabra oordopjes erg comfortabel om te dragen, deze ervaring kan verschillen wanneer je grotere of kleinere oren hebt. De geluidskwaliteit van de Jabra Elite Active is ook bovengemiddeld, het geluid blijft scherp ook op hogere volumes. De accuduur is 7 uur en met de oplaadcase erbij totaal 28 uur. Voor een prijs van €120 zijn alle aspecten erg goed en daarom ook zeker een aanrader. De Jabra Elite Active 4 zijn ook erg goede oortjes voor het dagelijkse gebruik door de goede noise canceling. De noise canceling kan vele geluidsfrequenties neutraliseren, denk hierbij bijvoorbeeld aan treingeluiden of pratende mensen.

Wij geven de Jabra Elite 4 Active oordopjes de volgende cijfers:

Comfort7Accuduur7
Noise canceling7Prijs7
Geluidskwaliteit7Uiterlijk6
Bouwkwaliteit8 

De Jabra Elite 4 Active oordopjes hebben de volgende plus en minpunten:

Pluspunten:Minpunten:
+ Goede geluidskwaliteit– Matige microfoonkwaliteit
+ Uitstekende bouwkwaliteit-Eventuele windruis
+ Goede water en stofdichtheid 

#4 De beste draadloze oordopjes: Apple Airpod Pro’s 2

Een van de bekendere draadloze oordopjes die op dit moment te verkrijgen zijn, zijn de Airpod Pro’s van apple. De AirPod Pro oortjes zijn de opvolgers van de Airpod 1 en 2. De Airpod Pro oortjes staan bekend om 2 erg belangrijke aspecten voor draadloze oordopjes, namelijk de active noise canceling en het gebruiksgemak van de oordopjes. Het gebruiksgemak wordt ook nog beter, wanneer je de Airpod Pro’s gebruikt in combinatie met andere Apple producten. Omdat de Airpod Pro’s zo goed samenwerken zijn ze ook de beste bluetooth oortjes voor apple.

Airpod Pro's

Echter zijn ze net niet goed genoeg om de titel van beste draadloze oordopjes in het algemeen af te pakken van de Sony WF-1000XM4’sDe noise canceling is gelijkwaardig aan de noise canceling van de Sony WF-1000XM4’s, maar de besturing van de oortjes is stukken beter. De oordopjes zijn namelijk erg makkelijk te besturen aan de steeltjes van de oortjes. In prijs zijn de oortjes van sony en die van apple ook vergelijkbaar, beide zijn verkrijgbaar voor rond de €250-300. De punten waarop de Airpod Pro’s minder op scoren is de geluidskwaliteit en de accuduur. De Airpod Pro’s hebben namelijk een accuduur van 6 uur terwijl de accuduur van de Sony WF-1000XM4’s bijna het dubbele zijn. Met de oplaadcase erbij wordt dit in totaal een accuduur van 30 uur. De oortjes zijn ook redelijk bestendig tegen water en zweet, ze hebben namelijk een waterbestedingheidsrating van IPX4. Dit betekent dat de oordopjes 10 minuten besproeit kunnen worden met water zonder permanente schade op te lopen. Hierdoor zijn het ook goed oordopjes om te gebruiken tijdens het sporten. Op het gebied van geluidskwaliteit zijn ze relatief goed, het geluid blijft helder op elk volume en is gedetailleerd. Het grootste nadeel van de Airpod Pro’s is dat je geen volumeknop op de oordopjes zelf hebt en daarnaast zijn de oordopjes ook nog relatief prijzig. Maar wanneer je een stel oordopjes zoekt voor bij je apple producten en gebruiksgemak, comfort en noise canceling erg belangrijk vindt, zijn de Airpod Pro’s de beste draadloze oordopjes voor jou.

Wij geven de Airpod Pro oordopjes de volgende cijfers:

Comfort8Accuduur5
Noise canceling7,5Prijs6
Geluidskwaliteit7Uiterlijk6,5
Bouwkwaliteit7 

De Airpod Pro oordopjes hebben de volgende plus en minpunten:

Pluspunten:Minpunten:
+ Goede geluidskwaliteit– Relatief duur
+ Werkt goed samen met andere Apple producten – Mist functionaliteiten op Android
+ Erg Comfortabel – Kortere accuduur dan concurrenten

Waar moet je op letten bij het kopen van draadloze oordopjes?

Wanneer je van plan bent om nieuwe draadloze oordopjes te kopen, is het verstandig om je van tevoren voldoende te verdiepen in de verschillende aspecten van bluetooth oortjes waar je op moet letten. Iedereen heeft namelijk ook verschillende voorkeuren, sommige mensen hebben graag oordopjes die er goed uit zien en veel geluid onderdrukken, terwijl anderen het liefst oordopjes hebben met het best mogelijke geluid. Daarom is het als allereerste erg belangrijk om te overwegen wat voor aspecten jij belangrijkst vindt. De belangrijkste aspecten zijn:

  • comfort
  • noise canceling
  • geluidskwaliteit
  • bouwkwaliteit
  • accuduur
  • prijs
  • uiterlijk

Aan de hand van deze aspecten van de draadloze oordopjes kan je afwegingen gaan maken. Er zijn namelijk helaas nog geen draadloze oordopjes die op elk van deze punten heel hoog scoort. Echter komen er wel een aantal draadloze oortjes wel heel dichtbij, daarom worden die ook opgenomen in onze lijst van beste draadloze oordopjes. Je moet gaan bedenken welke aspecten voor jou belangrijk zijn. Bijvoorbeeld wanneer je veel naar muziek in de trein reist zou het belangrijk kunnen zijn dat de oordopjes goede noise canceling hebben voor al het omgevingsgeluid in de trein. Het zou ook kunnen dat je vaak je oordopjes tijdens het sporten gebruikt, dan zou het belangrijk kunnen zijn dat de oordopjes goed tegen zweet en water kunnen. Om je te helpen bij het maken van deze keus, geven wij onze eigen voorkeuren voor bepaalde gebruiksmanieren, maar je kan deze keuze natuurlijk ook helemaal zelf maken gebaseerd op de cijfers van de draadloze oordopjes. Dus om de beste bluetooth oordopjes te vinden voor jezelf zal je zelf veel afwegingen moeten maken. Gelukkig zijn wij en veel andere internetbronnen er om jou te helpen. 

Heb je liever oordopjes met draad, bekijk dan onze beste oordopjes met draad lijst.