bluetooth oortjes

De beste draadloze oortjes: beste bluetooth oortjes 2022

De afgelopen tijd is er veel veranderd op het gebied van bluetooth oortjes. Over het algemeen is de accu van de draadloze oortjes verbeterd, het comfort is verhoogd en het geluid is beter dan ooit tevoren. 

Omdat er de laatste tijd zoveel veranderd is, kan het soms erg lastig zijn om al deze veranderingen en verbeteringen bij te houden. Daarom is deze lijst samengesteld van beste wireless oortjes om jou te helpen bluetooth oortjes te vinden die bij jou passen. Tijdens de review van draadloze oordopjes wordt er naar meerdere aspecten gekeken. Er wordt onder andere gekeken naar comfort, noise canceling, geluidskwaliteit, bouwkwaliteit, accuduur, prijs en het uiterlijk. De oortjes zullen een cijfer krijgen voor elk van deze categorieën, zodat je zelf een overwogen keuze kan maken. 

Er zullen verschillende beste bluetooth oordopjes zijn in verschillende categorieën. Bijvoorbeeld de beste budget bluetooth oortjes of de beste bluetooth oortjes voor sporten.

Ben je opzoek naar goedkopere opties, bekijk dan onze goedkope draadloze oortjes lijst.

De beste bluetooth oortjes: Sony WF-1000XM4

Specificaties:

 • Frequentie bereik: 20-40000hz
 • Gewicht: 7,3 gram
 • Garantie: 2 jaar
 • Gemiddelde accuduur: 8 uur
 • Accuduur van de case: 16 uur
 • IP certificering: IPX4

Wanneer je zoekt voor een paar bluetooth oortjes die op alle vlakken goed presteren en je niet gelimiteerd bent door je budget, dan zijn de Sony WF-1000XM4 oortjes de juiste keus voor jou. De Sony WF-1000XM4’s presteren op het gebied van geluidskwaliteit, noise canceling en accuduur als een van de allerbeste. Dit is ook niet voor niks, deze oordopjes kosten namelijk rond de € 200 in 2022, toen ze net uitkwamen was dit €270. De Sony oordopjes zijn een de beste op het gebied van geluidskwaliteit, dit komt door de LDAC technologie van Sony. LDAC is een audiocodering technologie voor bluetooth oortjes en koptelefoons, waardoor muziek op nog hogere resolutie gestreamd kan worden. 

De accuduur van de draadloze oortjes van Sony ligt rond de 9 uur zonder active noise canceling en 6 uur met. De Airpod Pro oortjes, die in dezelfde prijscategorie vallen, gaan 4,5 uur mee.

De active noise canceling van de bluetooth oordopjes van Sony is ook erg verbeterd ten opzichte van het vorige model. Door een nieuwe chip van Sony is het gelukt om nog meer frequenties succesvol te neutraliseren. Denk bijvoorbeeld aan constante geluiden van de trein of  hard pratende mensen. Helaas is niet alles aan deze draadloze oortjes perfect. De bediening van de oortjes valt weinig aan te veranderen en de bediening van de oortjes zelf gaat niet altijd even soepel.

Wij geven de Sony WF-1000XM4 bluetooth oordopjes de volgende cijfers:

Comfort 6 Accuduur 7
Noise canceling 8 Prijs 5
Geluidskwaliteit 8 Uiterlijk 6
Bouwkwaliteit 7    

De Sony WF-1000XM4 zijn de beste oordopjes op de markt op dit moment, maar zelfs de allerbeste oortjes hebben minpunten.

De Sony WF-1000XDe Sony WF-1000XM4 draadloze oortjes hebben de volgende plus en minpunten:

Pluspunten: Minpunten:
+ Uitstekend geluid – Prijs
+ Goede noise caneling -Beperkte bediening
+ Goede accuduur  

Over het algemeen zijn de bluetooth oortjes Sony WF-1000XM4 erg aan te raden, wanneer deze in je budget passen.

Beste budget bluetooth oortjes: JBL Wave 300TWS

Specificaties:

 • Frequentie bereik: 20-20000hz
 • Gewicht: 7,7 gram
 • Garantie: 2 jaar
 • Gemiddelde accuduur: 6 uur
 • Accuduur van de case: 20 uur
 • IP certificering: IPX2

Wanneer je op zoek bent naar een stel bluetooth oordopjes maar niet veel te besteden hebt, zijn de draadloze JBL Wave 300TWS een goede optie voor jou. De JBL Wave 300TWS oortjes hebben bijna alle features van de duurdere bluetooth oortjes zonder te veel op de kwaliteit ervan in te hoeven leveren. Het allergrootste verschil tussen de JBL Wave en de duurdere premium oordopjes is de active noise canceling, dit heeft de JBL Wave namelijk niet. De accuduur is ongeveer 6 uur en met de oplaad case nog een extra 20 uur erbij. De geluidskwaliteit is relatief goed, wanneer je dit vergelijkt met Airpod pro’s of de Sony WF-1000XM4 zal je zeker het verschil opmerken, maar het geluid is zuiver en blijft ook helder op hogere volumes. Over het algemeen is de geluidskwaliteit en accuduur voldoende en zeker voor de prijs. De JBL Wave 300TWS kosten namelijk tussen de €50 – €70. 

Wij geven de JBL Wave 300 TWS bluetooth oordopjes de volgende cijfers:

Comfort 6 Accuduur 6
Noise canceling 0 Prijs 8
Geluidskwaliteit 6,5 Uiterlijk 6
Bouwkwaliteit 7    

Omdat de JBL Wave 300 TWS budget draadloze oortjes zijn, lever je op het gebied van kwaliteit natuurlijk wel op een aantal punten in.

De JBL Wave 300 TWS draadloze oortjes hebben de volgende plus en minpunten:

Pluspunten: Minpunten:
+ Accuduur van 6 uur – Geen noise canceling
+ Relatief goedkoop  
+ Goed geluid  

Als je zoek voor budget bluetooth oortjes dan zijn de JBL Wave 300TWS de beste draadloze oortjes voor een kleine prijs.

De beste bluetooth oortjes voor sporten: Jabra Elite 4 Active

Specificaties:

 • Frequentie bereik: 20-20000hz
 • Gewicht: 5 gram
 • Garantie: 2 jaar
 • Gemiddelde accuduur: 7 uur
 • Accuduur van de case: 21 uur
 • IP certificering: IP57

Wanneer je oortjes zoekt voor tijdens het sporten, wil je oortjes hebben die tegen een deukje kunnen, niet bang zijn voor een beetje water of zweet, comfortabel zitten en daarnaast ook nog mooi klinken. Als je al deze criteria bij elkaar gooit kom je uit bij de bluetooth oortjes van Jabra, de Jabra Elite 4 Active. De Jabra Elite 4 Active  oordopjes zijn ook oordopjes die speciaal gemaakt zijn voor sporten.

Deze oortjes zijn erg stevig in elkaar gezet en hebben zelfs een IP57 stof en waterdichtheid rating, dit betekent dat ze licht tegen stof beschermen en ondergedompeld kunnen worden tot 1 meter diepte voor 30min lang. De Jabra Elite Active en de andere sport modellen van Jabra zijn een van de weinige oortjes die deze stof en waterdichtheidsrating hebben. Naast de superieure water en stofdichtheid zijn de Jabra oordopjes erg comfortabel om te dragen, deze ervaring kan verschillen wanneer je grotere of kleinere oren hebt. De geluidskwaliteit van de Jabra Elite Active is ook bovengemiddeld, het geluid blijft scherp ook op hogere volumes. De accuduur is 7 uur en met de oplaadcase erbij totaal 28 uur. Voor een prijs van €120 zijn alle aspecten erg goed en daarom ook zeker een aanrader. De Jabra Elite Active 4 zijn ook erg goede oortjes voor het dagelijkse gebruik door de goede noise canceling. De noise canceling kan vele geluidsfrequenties neutraliseren, denk hierbij bijvoorbeeld aan treingeluiden of pratende mensen.

Wij geven de Jabra Elite 4 Active bluetooth oordopjes de volgende cijfers:

Comfort 7 Accuduur 7
Noise canceling 7 Prijs 7
Geluidskwaliteit 7 Uiterlijk 6
Bouwkwaliteit 8    

De Jabra Elite 4 Active draadloze oortjes hebben de volgende plus en minpunten:

Pluspunten: Minpunten:
+ Goede geluidskwaliteit – Matige microfoonkwaliteit
+ Uitstekende bouwkwaliteit  
+ Goede water en stofdichtheid  

Wanneer je op zoek bent naar bluetooth oortjes voor tijdens het sporten zijn de Jabra Elite 4 Active zonder twijfel de beste bluetooth oortjes.

De beste bluetooth oortjes voor Apple: Apple Airpod Pro’s

Airpod Pro's

Specificaties:

 • Frequentie bereik: 20-20000hz
 • Gewicht: 5,4 gram
 • Garantie: 2 jaar
 • Gemiddelde accuduur: 4,5 uur
 • Accuduur van de case: 24 uur
 • IP certificering: IPX4

Een van de bekendere bluetooth oortjes die op dit moment te verkrijgen zijn, zijn de Airpod Pro’s van apple. De AirPod Pro oortjes zijn de opvolgers van de Airpod 1 en 2. De Airpod Pro oortjes staan bekend om 2 erg belangrijke aspecten voor bluetooth oortjes, namelijk de active noise canceling en het gebruiksgemak van de oortjes. Het gebruiksgemak wordt ook nog beter, wanneer je de Airpod Pro’s gebruikt in combinatie met andere Apple producten. Omdat de Airpod Pro’s zo goed samenwerken zijn ze ook de beste bluetooth oortjes voor apple.

Echter zijn ze net niet goed genoeg om de titel van beste bluetooth oordopjes in het algemeen af te pakken van de Sony WF-1000XM4’sDe noise canceling is gelijkwaardig aan de noise canceling van de Sony WF-1000XM4’s, maar de besturing van de oortjes is stukken beter. De oortjes zijn namelijk erg makkelijk te besturen aan de steeltjes van de oortjes. In prijs zijn de oortjes van sony en die van apple ook vergelijkbaar, beide zijn verkrijgbaar voor rond de €200. De punten waarop de Airpod Pro’s minder op scoren is de geluidskwaliteit en de accuduur. De Airpod Pro’s hebben namelijk een accuduur van 4,5 uur terwijl de accuduur van de Sony WF-1000XM4’s bijna het dubbele zijn. Met de oplaadcase erbij wordt dit in totaal een accuduur van 24 uur. De oortjes zijn ook redelijk bestendig tegen water en zweet, ze hebben namelijk een waterbestedingheidsrating van IPX4. Dit betekent dat de oordopjes 10 minuten besproeit kunnen worden met water zonder permanente schade op te lopen. Hierdoor zijn het ook goed oordopjes om te gebruiken tijdens het sporten. Op het gebied van geluidskwaliteit zijn ze relatief goed, het geluid blijft helder op elk volume en is gedetailleerd. Het grootste nadeel van de Airpod Pro’s is dat je geen volumeknop op de oordopjes zelf hebt en daarnaast zijn de oordopjes ook nog relatief prijzig. Maar wanneer je een stel oortjes zoekt voor bij je apple producten en gebruiksgemak, comfort en noise canceling erg belangrijk vindt, zijn de Airpod Pro’s de beste draadloze oordopjes voor jou.

Wij geven de Airpod Pro bluetooth oordopjes de volgende cijfers:

Comfort 8 Accuduur 5
Noise canceling 7,5 Prijs 6
Geluidskwaliteit 7 Uiterlijk 6,5
Bouwkwaliteit 7  

De Airpod Pro draadloze oortjes hebben de volgende plus en minpunten:

Pluspunten: Minpunten:
+ Goede geluidskwaliteit – Relatief duur
+ Werkt goed samen met andere Apple producten  – Mist functionaliteiten op Android
+ Erg Comfortabel  – Kortere accuduur dan concurrenten

De Airpod Pro oortjes zijn in het algemeen al een van de betere keuzes, maar wanneer je dit samenvoegt met apple producten is het zeker de allerbeste keuze.

Waar moet je op letten bij het kopen van bluetooth oortjes?

Wanneer je van plan bent om nieuwe draadloze oortjes te kopen, is het verstandig om je van tevoren voldoende te verdiepen in de verschillende aspecten van bluetooth oortjes waar je op moet letten. Iedereen heeft namelijk ook verschillende voorkeuren, sommige mensen hebben graag oortjes die er goed uit zien en veel geluid onderdrukken, terwijl anderen het liefst oortjes hebben met het best mogelijke geluid. Daarom is het als allereerste erg belangrijk om te overwegen wat voor aspecten jij belangrijkst vindt. De belangrijkste aspecten zijn:

 • comfort
 • noise canceling
 • geluidskwaliteit
 • bouwkwaliteit
 • accuduur
 • prijs
 • uiterlijk

Aan de hand van deze aspecten van de bluetooth oortjes kan je afwegingen gaan maken. Er zijn namelijk helaas nog geen draadloze oortjes die op elk van deze punten heel hoog scoort. Echter komen er wel een aantal draadloze oortjes wel heel dichtbij, daarom worden die ook opgenomen in onze lijst van beste bluetooth oortjes. Je moet gaan bedenken welke aspecten voor jou belangrijk zijn. Bijvoorbeeld wanneer je veel naar muziek in de trein reist zou het belangrijk kunnen zijn dat de oortjes goede noise canceling hebben voor al het omgevingsgeluid in de trein. Het zou ook kunnen dat je vaak je oortjes tijdens het sporten gebruikt, dan zou het belangrijk kunnen zijn dat de oortjes goed tegen zweet en water kunnen. Om je te helpen bij het maken van deze keus, geven wij onze eigen voorkeuren voor bepaalde gebruiksmanieren, maar je kan deze keuze natuurlijk ook helemaal zelf maken gebaseerd op de cijfers van de bluetooth oortjes. Dus om de beste bluetooth oortjes te vinden voor jezelf zal je zelf veel afwegingen moeten maken. Gelukkig zijn wij en veel andere internetbronnen er om jou te helpen. 

Heb je liever oordopjes met draad, bekijk dan onze beste oordopjes met draad lijst.

Veelgestelde vragen over draadloze oortjes

Wat is het verschil tussen truly wireless en wireless oortjes

Op het gebied van bluetooth oortjes zijn er 2 grote verschillende soorten bluetooth/draadloze oortjes. truly wireless oortjes zijn oortjes die geen kabel tussen de 2 oortjes hebben en ook niet tussen de oortjes en het apparaat. Wireless oortjes hebben ook geen draad tussen het apparaat en de oortjes, maar kunnen wel een draad tussen de 2 oortjes hebben.

Hoe werken wireless earbuds?

Wireless earbuds zijn oortjes zonder draad tussen je apparaat en je oortjes, deze kunnen door middel van bluetooth verbonden met een smartphone, tablet, laptop of desktop. Hiervoor moet je vaak een speciale knop ingedrukt houden om de oortjes met je apparaat te paren, daarna kan je lekker naar muziek luisteren of bellen.

Hoe lang gaan draadloze oortjes mee?

De levensduur van je oortjes hangt heel erg af van hoe intensief en zorgvuldig je ze gebruikt. In het algemeen zit er 2 jaar garantie op oortjes, oortjes gaan vaak tussen de 2 en 3 jaar mee.

Wat kan je met draadloze oortjes?

De voornaamste functionaliteit van draadloze oortjes is om naar muziek te luisteren. Dit kan je doen terwijl je onderweg, terwijl je aan het sporten bent of wanneer je gewoon thuis op de bank zit. Veel oortjes kan je ook gebruiken om te bellen, hiervoor moeten de bluetooth oortjes wel een microfoon hebben en verbonden zijn met een smartphone.

Wat zijn draadloze oortjes?

Draadloze oortjes oftewel draadloze oordopjes, zijn oortjes waarmee je naar muziek, films, podcasts kan luisteren. Dit allemaal zonder een draad tussen jouw apparaat en de oortjes. De oortjes kunnen met veel verschillende soorten apparaten verbonden worden zoals: Telefoons, Tablets en Laptops en in sommige gevallen ook desktops.

Beste draadloze oordoppen lijst van Bright

Een andere erg goede lijst voor de beste bluetooth oortjes, komt van het youtubekanaal Bright. Op het youtube kanaal van bright reviewen ze vaker audio producten en daarom ook zeker waard om te bekijken:

https://youtu.be/IKCsfroEc7A