Beste sport oordopjes in 2024

Muziek kan helpen om een klein beetje extra uit jezelf te halen tijdens het sporten. Hiervoor heb je wel de juiste sport oordopjes voor nodig. Je wilt namelijk niet dat de sport oordopjes oncomfortabel zitten, snel kapot gaan of uitvallen. Hierom kan het best lastig zijn om de juiste sport oordopjes voor jou te vinden. Wij hebben hierom een lijst opgesteld met de beste sport oordopjes voor jou. We zullen in dit review uitleggen welke oordopjes voor welke sporten geschikt zijn. Om dit goed toe te lichten gebruiken wij de volgende aspecten: Comfort, Bouwkwaliteit, Noise canceling, Geluidskwaliteit, Prijs en Uiterlijk.

In dit review worden alleen maar draadloze oordopjes genoemd. In onze optiek zijn draadloze oordopjes namelijk het meest geschikt voor sporten. Je wil natuurlijk niet dat de draad van je oortjes je bewegingen limiteert. Ben je toch op zoek naar oordopjes met draad, bekijk dan onze lijst met beste oordopjes met draad.

#1 Beste sport oordopjes: Jabra Elite 4 Active

De Jabra Active serie is een serie sport oordopjes dat zich richt op uitstekende water- en stofdichtheid en bouwkwaliteit. Dit zorgt dat deze serie oordopjes een van de beste sport oordopjes zijn. In deze serie heb je de Jabra Elite Active 4 en 7. We hebben ervoor gekozen om in dit review enkel de 4 te benoemen, omdat deze erg goed zijn en de active 7 oordopjes marginale verbeteringen biedt voor een groot prijsverschil.

De Jabra Elite 4 Active oordopjes zijn truly wireless oordopjes. Ze hebben geen haak om de oren, waardoor deze oordopjes, ook met een gevoelige huid voor langere tijden comfortabel kunnen zitten. Door de goede pasvorm van de oordopjes vallen deze oordopjes tijdens het sporten er nooit uit. 

De oordopjes hebben een accuduur van 7 uur.  Samen met de oplaadcase kan je 35 uur naar je favoriete muziek luisteren zonder op te hoeven laden. Met 10 minuten opladen kan je weer een vol uur muziek luisteren. De Jabra Elite 4 Active oordopjes hebben een van de hoogste waterdichtheidsratings op de markt. Namelijk IP57, dit betekent dat de oordopjes 30 minuten lang 1 meter onder water gehouden kunnen worden, zonder schade op te lopen. Hierdoor zijn dit ook een van de beste sport oordopjes. Je zult je nooit zorgen te hoeven maken over regen of zweet tijdens het sporten, want deze oordopjes kunnen er erg goed tegen. Deze oordopjes hebben ook Active Noise Canceling, hierdoor kunnen deze oordopjes naast het sporten ook erg goed gebruikt worden in het dagelijkse leven, omdat de ANC een groot deel van het achtergrondgeluid eruit filtert

Een nadeel wat deze oordopjes wel hebben, is dat de oordopjes bij sommige oorvormen op hogere snelheden voor veel windruis kunnen zorgen. Hierdoor zullen deze oordopjes bij sommige mensen niet geschikt zijn voor tijdens het fietsen.

Desondanks de windruis problemen, zijn de Jabra Elite 4 Active oordopjes een van de beste sport oordopjes. Je kan deze oordopjes voor rond de €100 verkrijgen.

Wij geven de Jabra Elite 4 Active oordopjes de volgende cijfers:

Comfort

7

Accuduur

7

Noise canceling

7

Prijs

7

Geluidskwaliteit

7

Uiterlijk

6

Bouwkwaliteit

9

  

De Jabra Elite 4 Active oordopjes hebben de volgende plus- en minpunten:

Pluspunten

Minpunten

+ Water- en stofdichtheid

– Eventuele windruis

+ Goede geluidskwaliteit

 

+ Stevige bouwkwaliteit

 

#2 Beste sport oordopjes: Shokz OpenRun Pro

Shokz is een merk wat zich specialiseert in bone conduction oordopjes. Dit betekent de muziek door middel van trillingen op je schedel binnenkomt. Dit zorgt ervoor dat je geen oortjes in je oren hoeft te hebben. Hierdoor kan je naar je favoriete muziek luisteren terwijl je toch nog steeds bewust bent van je omgeving. Een ander groot pluspunt hieraan is dat je geen pijn meer binnen je oren krijgt van deze oordopjes. Echter kan dit ontwerp wel zorgen voor enkele irritaties bovenop en rondom de oren. Dit is ook een van de grote kritiekpunten van negatieve reviews van dit product.

De Shokz OpenRun Pro oordopjes hebben een buigbare band die de twee oortjes verbindt. Dit zorgt ervoor dat de oordopjes goed blijven zitten en moeilijk zijn om kwijt te raken. De geluidskwaliteit is erg goed voor bone conduction oordopjes, ze kunnen natuurlijk niet vergeleken worden met normale in-ear sport oordopjes. De oordopjes hebben geen noise canceling, maar dat is uiteraard ook niet de bedoeling van deze oortjes. De oordopjes hebben een totale accuduur van 10 uur. Er zit geen oplaadcase bij, hierdoor zijn de oordopjes minder makkelijk op te laden wanneer je onderweg bent. De oordopjes laden wel erg snel op, want met 5 minuten opladen, kan je alweer 1,5 uur van muziek genieten. De Shokz OpenRun Pro oordopjes kunnen goed tegen water en stof, ze hebben namelijk een IP55 stof en waterbestendigheid rating. Dit betekent dat de oordopjes tegen waterstralen kunnen zonder beschadigt te raken. Hierdoor kan je ze zorgeloos in de regen en terwijl je flink aan het zweten bent gebruiken. De sport oordopjes kosten rond de €150.

Deze oordopjes zijn erg uniek, daarom zal je deze oordoppen ook alleen aan moeten schaffen wanneer deze oordoppen goed bij jouw doelen passen. Door deze oordoppen kan je elke sport veilig beoefenen, omdat je altijd bewust bent van je omgeving, maar dit heeft wel effect op de geluidskwaliteit en eventueel comfort.

We geven de Shokz OpenRun Pro oordopjes de volgende cijfers:

Comfort

7

Accuduur

7

Noise canceling

0

Prijs

6

Geluidskwaliteit

6

Uiterlijk

6

Bouwkwaliteit

9

  

De Shokz OpenRun Pro oordopjes hebben de volgende plus- en minpunten:

Pluspunten

Minpunten

+ Water- en stofdichtheid

– Eventuele irritaties door oorhaak

+ Goede bouwkwaliteit

-Minder goede geluidskwaliteit dan in-ear oordopjes
+ Kan omgeving in de gaten houden 

#3 Beste sport oordopjes: JLAB Epic Air Sport

Rond de €100 euro zijn veel verschillende goede sport oordopjes te verkrijgen. JLAB heeft in dit segment ook erg goede oordopjes.

De JLAB Epic AIR Sport oordopjes zijn true wireless earbuds. Dit betekent dat er geen draad loopt tussen de oordopjes. Deze sport oordopjes hebben een oorhaak die rondom het oor zit. Deze oorhaak zorgt ervoor dat de sport oordopjes goed blijven zitten in je oren. Deze oorhaak kan wel voor een onprettig gevoel zorgen, wanneer je een gevoelige huid rondom je oren hebt.

Met deze sport oordopjes kan je tot wel 15 uur muziek luisteren zonder onderbrekingen, daarnaast heb je in combinatie van de oplaadcase een totale speeltijd van 55 uur. Dit is ideaal wanneer je vaak vergeet om je sport oordopjes op te laden. De JLAB Epic AIR Sport oordopjes hebben een stof en waterdichtheid rating van IPX6. Dat betekent dat de sport oordopjes tegen stralen water kunnen. Hierdoor kan je zonder zorgen in de regen of terwijl je zweet van muziek genieten met deze oordopjes.

Omdat deze oordopjes wat duurder zijn dan de algemenere oordopjes van JLAB, hebben deze oordopjes wel Active Noise Canceling. Hierdoor kunnen deze oordopjes ook erg goed gebruikt worden in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld wanneer je reist met het openbaar vervoer en er mensen rondom je aan het praten zijn. Door de ANC zal dit achtergrondgeluid namelijk goed wegfiltert worden.  Dat allemaal voor een goede prijs van €100.

Wij geven de JLAB Epic Air Sport oordopjes de volgende cijfers:

Comfort

6

Accuduur

8

Noise canceling

7

Prijs

7

Geluidskwaliteit

7

Uiterlijk

6

Bouwkwaliteit

7

  

De JLAB Epic Air Sport oordopjes hebben de volgende plus- en minpunten

Pluspunten

Minpunten

+ Accuduur

– Eventuele irritaties door oorhaak

+ Goede geluidskwaliteit

 
+ ANC 

Welke sport oordopjes zijn het beste voor mij?

  • Wanneer je algemene oordopjes zoekt waarmee je goed kunt sporten, maar ook goed kan gebruiken in het dagelijks leven, zijn de Jabra Elite 4 Active oordopjes de beste keuze voor jou.

 

  • Waardeer jij veiligheid het meeste wanneer je muziek aan het luisteren bent tijdens het sporten? Dan zijn de Shokz OpenRun Pro oordopjes de beste keuze voor jou.
  • Ben je bang dat je je oordopjes kwijtraakt tijdens het sporten en wil je toch deze oordopjes in het dagelijkse leven gebruiken? Dan zijn de JLAB Epic Air Sport oordopjes het beste voor jou.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *